hvordan skifter man bank

Hvordan skifter man bank?

Hvordan skifter man bank, og hvilken bank skal jeg vælge? Det er måske et par af de mange spørgsmål, som du stiller dig selv i tiden, hvis du går og leger med tanken om et bankskifte.

For nogle kan det at skifte bank være en jungle, hvor det hele hurtigt kan blive uoverskueligt og tidskrævende. Du kan naturligvis gå til din bank med alle dine spørgsmål, men forhåbentligt kan du også få nogle af dem besvaret herunder.

Er det besværligt at skifte bank?

Hvordan skifter man bank? Er det besværligt? I udgangspunktet er svaret nej. Det handler sådan set om, at du finder den bank, du gerne vil være kunde hos. Når du har kontaktet den pågældende banken, kan du høre, hvad banken kan tilbyde dig, hvorefter medarbejderne i banken hjælper dig sikkert videre i processen.

Når du skifter bank, skal du dog huske, at du har gyldig legitimation med dig, da bankerne skal danne sig et klart overblik over, hvem du er.

Ofte er et bankskifte værd at overveje – også selvom det kan virke uoverskueligt, tidskrævende og besværligt. I 2017 lavede Forbrugerrådet Tænk nemlig en test af bankpriser, som viste, at der årligt var mange tusinde kroners forskel på den dyreste og den billigste bank.

Hvad koster det at skifte bank?

Koster det penge, når du skal skifte bank? I udgangspunktet er de fleste ting gratis at flytte, når du skifter fra en bank til en anden. Din gamle bank kan dog stadigvæk finde på at pålægge dig nogle gebyrer, hvis du vælger at skifte en til ny bank.

De kan eksempelvis tage betaling for at overflytte din pensionsopsparing og værdipapirdepoter. De kan også kræve betaling for at afvikle dine lån. Din nye bank kan ligeledes bede om betaling for at oprette nye lån eller en kassekredit.

I det store hele er det dog meget forskelligt, hvad det alt i alt kommer til at koste, hvis du vælger at skifte bank. Derfor bør du også forsøge at forhandle med banken, således at du får et nedslag i prisen på diverse flyttegebyrer.

Skifte bank trods RKI?

Det er ikke en dans på roser at være registreret i RKI. I udgangspunktet skal du undgå at havne på en liste over dårlige betalere. Det kan dog alligevel godt lade sig gøre at skifte bank, selvom du er – eller har været – registreret i RKI.

I udgangspunktet har din nye bank pligt til at oprette en NemKonto til dig. Det skal du være opmærksom på, da du jo skal have en mulighed for at modtage din løn. Du bør dog forvente, at det vil blive yderst problematisk – hvis ikke umuligt – at optage lån i din nye bank, hvis du er registreret i RKI.

Hvad så med gæld? Er det muligt at skift bank med gæld? Det er det bestemt. Du kan sagtens skifte bank, selvom du har et lån i en anden bank. Hvis det er tilfældet, vil din nye bank sandsynligvis kigge på, om du som kunde betaler dine lån tilbage – og betaler dine regninger til tiden. Igen bør det understreges, at du skal undgå at blive registreret i RKI.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *