kelly-sikkema-M98NRBuzbpc-unsplash

Kend din økonomi før du renoverer

Dette indlæg er sponsoreret.

Uanset om det er firmaets arbejdsplads eller din private bolig, der skal renoveres, er det vigtigt, at du har fuldstændig styr på økonomien, inden du går i gang. Det kan være, at jeres kontor trænger til en kærlig hånd, eller det kan være, at du selv netop har købt en ny bolig, der kræver et par justeringer. Ligegyldig hvilken renovering du skal påbegynde, vil den med al sikkerhed ende med at blive dyrere, end du tror. Derfor vil denne artikel give dig et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forhold til økonomien, før du begynder renoveringen.

Læg et budget

Det er altafgørende, at du får udarbejdet et præcist og realistisk byggebudget, inden du går i gang med renoveringen. Du skal først og fremmest finde ud af, hvor mange penge du egentlig har til rådighed til byggeprojektet. Dernæst skal du forsøge at klarlægge, hvilke udgifter der vil komme inden for hver post. Hvis du eksempelvis ved, at der skal lægges nyt gulv, bør du undersøge priserne for gulvbelægning, når du udarbejder dit budget. Da prisen på gulvbelægning kan variere utrolig meget alt efter byggeopgavens omgang og materialer, kan du prøve at indhente tilbud på flere forskellige typer af gulv, før du vælger dit gulvfirma.

I udarbejdelsen af dit budget er det også alfa og omega, at du husker en post til de uforudsete udgifter. Renoveringer bliver nemlig stort set altid dyrere end først forventet.

Hent flere tilbud 

Når du har udarbejdet dit budget, kan du begynde at tage kontakt til byggefirmaer og håndværkere. Her er det en god idé at hente flere tilbud ind fra forskellige firmaer. Hvis du har en klar idé om, hvad der skal laves, og hvilket arbejde der skal udføres, er det nemt og hurtigt at indhente flere tilbud. På den måde kan du nemlig få et forholdsvist realistisk tilbud fra forskellige håndværkere og derudfra vælge det billigste og bedste tilbud. Der vil dog selvfølgelig komme en efterregning i sidste ende, hvor den endelige pris højst sandsynligt vil variere fra det første tilbud og overslag.

Husk de uforudsete udgifter

Som nævnt tidligere i artiklen er det ekstremt vigtigt, at du husker at medregne de uforudsete udgifter. Uanset om du udfører renoveringsarbejdet selv, eller du bruger professionelle håndværkere, vil renoveringsbudgettet som oftest skride. Det er svært at forudse, hvor lang tid arbejdet reelt tager, og der kan altid opstå komplikationer, som ingen havde regnet med. Prøv derfor at afsætte minimum 15-20% ekstra i dit byggebudget, så det ikke vælter din økonomi, hvis renoveringen skrider.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *