photo-1596079890744-c1a0462d0975 (1)

Sådan sikrer du dig et sundt arbejdsmiljø

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du hver dag befinder dig på en arbejdsplads eller på hjemmekontoret, er det essentielt, at du også befinder dig i et sundt arbejdsmiljø. Et sundt fysisk arbejdsmiljø er ikke noget, som alle arbejdspladser har, desværre. Egentlig kræver det ikke vildt meget, men mange ting kan hurtigt blive glemt, når hverdagen er i gang. Et sundt arbejdsmiljø gælder også på hjemmekontoret, hvor du selvfølgelig, ligesom på arbejdspladsen, skal sørge for en god indretning af dit kontor, et sundt indeklima og at mindske støj. Hvis du gerne vil have tips til, hvordan du bedst muligt kan sikre dig et sundt fysisk arbejdsmiljø, kan du læse mere nedenfor. 

Indretning af kontor

Et sundt arbejdsmiljø kræver en god indretning af kontoret. Du kan eksempelvis få et sundere arbejdsmiljø med et hæve sænkebord. Med et hæve sænkebord kan du variere dine arbejdsstillinger, så du ikke kun sidder på en måde. Derudover kan det skåne din ryg, da du ikke skal bøje dig forover hele tiden. Et hævesænkebord er derfor et oplagt valg til arbejdspladsen, der gerne vil sikre et sundt arbejdsmiljø. Hvis du skal indrette dit hjemmekontor, bør du også overveje at anskaffe denne form bord. Et hæve sænkebord kommer ikke kun i en variant, men kan findes i de fleste farver og materialer. Så du behøves altså ikke at gå på kompromis med æstetikken. Fordelen er, at det er en mere praktisk løsning end et normalt skrivebord.

Sundt indeklima

Et andet tip til et sundt arbejdsmiljø, er et sundt indeklima. Det involverer både regelmæssig udluftning og belysning. Regelmæssig udluftning betyder, at du sørger for at åbne dine vinduer cirka en gang i timen. Det behøves ikke være i lang tid, fem minutter er tilstrækkeligt, bare der kommer fornyet luft ind i rummet. Et trick er at åbne alle vinduer og døre, så du hurtigt kan få skabt gennemtræk. Derudover skal det rum du befinder dig i have god belysning. Det skal helst være naturlig belysning, så du ikke føler dig helt indelukket. Hvis du har et hjemmekontor, kan du med god grund placere skrivebordet foran dit vindue. Du bør derudover også reducere støj, for at få et optimalt og sundt indeklima. Det kan være svært at koncentrere sig når der er støj, og du bør derfor sidde et sted, hvor du kan holde støj på afstand. Sidder du i et åbent kontormiljø, kan du med god grund anskaffe dig en bordskærm eller en gulvskærm, så du ikke bliver distraheret.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *